byrånyhet / 07 okt 2016

Setterwalls advokatbyrå inleder samarbete med Mentor Sverige

Responsive image

Setterwalls, en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer, inleder ett samarbete med organisationen Mentor Sverige. Genom mentorprogram ska Setterwalls anställda peppa unga till stärkt självkänsla och inspirera dem inför arbetslivet.

Syftet med mentorskapsprogrammen är att stärka ungdomars självkänsla, öka studiemotivationen och att främja integrationen mellan olika grupper i samhället.
Tillsammans med Mentor Sverige träffar Setterwalls anställda högstadie- och gymnasieklasser för att genomföra Jobbmentor och Proffsmentor, två av Mentor Sveriges program.

Jobbmentor syftar till att inspirera och peppa ungdomar inför såväl gymnasievalet som arbetslivet. Setterwalls anställda får där möjligheten att konkret och personligt berätta för högstadieelever om sina vägar in i arbetslivet och ge en bredare syn på vad man kan jobba med i framtiden.

– Som en del av näringslivet i dagens samhälle vill vi ta vårt ansvar som företag och hjälpa ungdomar i utsatta miljöer att få referenspunkter och inspiration. Det finns energi här som vi måste utnyttja. Många av våra medarbetare har ett stort samhällsengagemang och några är redan engagerade som mentorer. Vi vill samverka med andra i dessa viktiga frågor och vi ser verkligen fram emot partnerskapet med Mentor, säger Jonas Frii, Mangaging Partner och ansvarig för CSR-frågor på Setterwalls Advokatbyrå.

Proffsmentor kommer att fungera som ett naturligt nästa steg efter Jobbmentor. Programmet utformas som en serie workshops och seminarier, anordnade av Setterwalls. Målet är att ge unga en introduktion till arbetslivet genom bland annat jobbcoachning och träning i CV-skrivande.

Många ungdomar känner idag en oro inför framtiden och arbetslivet. Därför är det med stor glädje och stolthet som vi inleder ett samarbete med Setterwalls. Vi är övertygade om att deras engagemang kommer att göra en reell skillnad för unga, motivera dem inför arbetslivet och stärka deras självförtroende, säger Karin Jordås, generalsekreterare för Mentor Sverige.

Mentor Sverige är en ideell organisation för ungdomar i åldern 13-17 år som genom mentorskap och vuxen närvaro bidrar till att stärka ungas självkänsla och därmed viljan att göra positiva val och säga nej till våld och droger.

Kontaktperson från Mentor Sverige

Leandro Pinto
Kommunikatör
Mentor Sverige AB
M: +46 70 046 48 67
leandro.pinto@mentor.se

Kontakt:

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.